Visie

“On- en offline zijn steeds meer met elkaar verbonden.”

Ik, Gerard Duursma, heb altijd al een grote fascinatie voor nieuwe ontwikkelingen gehad. De opkomst van internet en daarmee de nieuwe, onbekende en nog niet verkende online wereld, heeft mij vanaf het begin in mijn greep gehad. Ik wilde dit gaan verkennen. Ik wilde weten wat ik daar eigenlijk allemaal mee kon en, nog interessanter: wat ik er mee kon bereiken. En het heeft mij nooit meer losgelaten.

Mijn fascinatie, en daardoor ook stiekem opgebouwde kennis, bleek voor anderen een handige verbinding. Een verbinding tussen de bekende offline wereld, en de nog onbekende online wereld. Daarom heb ik in 1999 besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken: Ik startte Bonopoly.

Mijn kennis voor de nieuwe online wereld wilde ik ook via andere wegen voeden. Daarom startte ik als docent marketing en ICT aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Niet alleen om mijn kennis door te geven op de nieuwe generatie, maar ook om te leren van deze nieuwe generatie. Ik stapte over van Hogeschool, ontwikkelde mijn kennis verder, en kwam als docent (online) Marketing uit bij Christelijke Hogeschool Windesheim.

Op dat moment ontdekte ik dat ik langzamerhand mijn hart had verloren aan de (online) marketing. En wat was er mooier dan dit vak fulltime zelf uit te oefenen? Ik besloot mijn tijd volledig te besteden aan mijn hobby, mijn eigen bedrijf. Strategieën bedenken, mensen op weg helpen in deze nieuwe wereld. Met Bonopoly was dit mogelijk.

Zoals u misschien in dit stuk al een beetje kan concluderen: Ik maak graag verbindingen. Verbindingen tussen de online en offline wereld, tussen partners, tussen netwerken, maar vooral: verbindingen met mensen. Om samen tot iets moois te komen. Iets wat staat als een huis. Solide en voor meerdere jaren. Bonopoly verbindt. 

Timeline
1975
Geboren in Hardegarijp
1995 - 1999
Bachelor Commerciële Economie - Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
1999 - HEDEN
Oprichter en eigenaar Bonopoly
1999 - 2007
Docent Marketing en ICT - Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
2002
Pedagogisch Didactische Aantekening - Hogeschool van Amsterdam
2002
Docent Informatica RSG Magister Alvinus
2008 - 2011
Docent (Online) Marketing Hogeschool Windesheim
2011
Senior Strateeg & Coach MarketingMonday
2011 - HEDEN
Bestuurslid Online Marketing expertgroep NIMA Nederlands Instituut voor Marketing
2011 - 2013
Partner Wildwater Online Marketing
2013 - 2016
Mede-oprichter en vennoot IN2MEDIA
2013 - HEDEN
Kennispartner MKB Adviseurs & Flynth